Internationaal

Da Vinci Internationalisering in de sector Media en ICT

Vanuit Europa is de doelstelling dat minimaal 6% van de MBO-afgestudeerden heeft deelgenomen aan Internationale mobiliteit voor stage of studie. Nederland zit inmiddels boven dit streefpercentage en Da Vinci heeft dit nagenoeg bereikt. (Vanwege de 2 coronajaren liep het aantal buitenlandse stages helaas terug.)

Internationalisering maakt slimmer, creatiever en ondernemender en is cruciaal voor het verwerven van hedendaagse beroepscompetenties.

Dit is op vele manieren mogelijk, denk hierbij aan een stage in het buitenland of een (online) samenwerking met een student in een ander land. Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Studenten van het ROC Da Vinci leren dan ook ontzettend veel in zo’n periode.

De VET Mobility Charter is een bevestiging van de hoge kwaliteit van het Nederlandse MBO in Internationaal perspectief. Da Vinci heeft een VET Mobility Charter en bewijst daarmee de kwaliteit die we waarborgen op het gebied van Internationale stages.

In Budapest Hongarije, waarborgt Tata Consultancy Services reeds vele jaren uitstekende stageplaatsen voor de sector ICT. Reeds 15 studenten hebben hier inmiddels stage gelopen, op zowel niveau 3 als niveau 4. Gedurende ruim 5 maanden verblijven onze studenten in de prachtige stad Budapest.

Naast de werkzaamheden is er tijd voor teambuildings activiteiten als bergklimmen, mountainbiken enz en natuurlijk uitgaan met het team waar je onderdeel van bent.

Buiten Hongarije hebben we ook mogelijkheden in Malta, Spanje, en enkele Scandinavische landen.

Wil je meer weten over een internationale stage neem contact op met onze coördinatoren:

Dhr. G. Kuwas   ( gkuwas@davinci.nl) of dhr. E van Oorschot ( eoorschot@davinci.nl)

Meer informatie vind je op deze link:

https://www.davinci.nl/studeren-bij-da-vinci/ons-onderwijs/internationalisering/

 

Da Vinci College © 2024. All Rights Reserved.